~ meer over mij ~

Wie ben ik

Ik ben Maatje Schaffelaars, een zeer gepassioneerde, empathische, open, eerlijke en doelgerichte coach & begeleider.

Ik werk sinds 1999 in de zorg in een algemeen ziekenhuis. Ik ben sinds 2004 werkzaam in de oncologie. Ik werk als gespecialiseerd verpleegkundige op de poli en dagbehandeling.

Daar begeleid en ondersteun ik patiënten en hun naasten vanaf diagnose tot het einde van de behandeling. Dit doe ik met zeer veel passie, en bevlogenheid.

Na een burn-out en een paar rouw momenten in mijn privé leven, kwam ik tot realisatie dat ik meer wilde met mijn kennis en kunde.  Dat ik mijn eigen drive en passie; mensen en hun naasten helpen bij de verwerking na hun behandeling van kanker. Meer mocht gaan volgen.

In 2021 heb ik een gespecialiseerde loopbaan coach bezocht en door allerlei gesprekken en testen ben ik er achter gekomen dat ik meer mijn eigen hart en gevoel mag gaan volgen. Toen is ook het idee geboren om een gespecialiseerde coach praktijk op te gaan zetten. In november 2021 is Praatje met Maatje dan ook tot stand gekomen.

In 2022 heb ik in totaal vier opleidingen gevolgd, om mijzelf om te scholen tot gespecialiseerd NOBCO coach.

Het geeft mij zeer veel voldoening en inspiratie dat ik de juiste keuzes gemaakt heb, en dat ik nu doe waar ik gelukkig & blij van wordt.  Ik hoop dat ik ook jou kan helpen met het terug vinden van jou passie en doel in jou persoonlijke leven.

Ik ben er niet alleen voor mensen die zelf kanker hebben gehad maar ook voor hun partners & kinderen. Hiervoor zijn er ook coach trajecten of begeleidingsgesprekken. Je bent immers samen ziek. Voor hun veranderd er ook heel erg veel. 

Ik merkte steeds vaker dat patiënten en hun naasten na hun behandeling is een soort ‘gat’ kwamen. De vertrouwde gezichten en de wekelijkse of maandelijkse controles in het ziekenhuis vielen weg… En dan? Men wist niet waar men terecht kon. 

Er was / is vaak vanuit de omgeving geen dagelijks begrip meer. Je bent toch beter? Dus waarom gaat het niet weer zo als voorheen met je? 

Het verwerkingsproces begint vaak pas na dat de behandelingen in het ziekenhuis klaar zijn.

Vragen zoals, wil en kan ik nog wel doorgaan met mijn leven zoals ik het voor mijn ziekte deed? De lichamelijke en geestelijke rest schade van een behandeling voor mijn kanker zorgen ervoor dat ik veranderd ben, ik ben niet meer wie ik was. 

Wat wil en kan ik nog? Wat zijn mijn eigenlijke doelen en drijfveren voor de toekomst. Waar wordt ik echt gelukkig van? Kan ik weer vertrouwen krijgen in mijn eigen lijf?

Voor al deze levensvragen en de onzekerheden die hierbij gepaard gaan kun je dus terecht bij mij. 

Ik wil jou of jou naasten graag ondersteunen en helpen om jezelf weer te (her)ontdekken en hun leven weer richting en kleur te geven. Zodat jij weer het leven kan gaan invullen met de thema’s waarin jou levensgeluk en energie weer centraal staan.

Tevens ben ik er ook voor mensen die in de palliatieve fase zitten en hun laatste hoofdstuk van hun levensboek gaan schrijven en hierbij wel hulp en begeleiding kunnen gebruiken.

Maar denk ook aan partners die hun liefde zijn verloren, en weer richting zoeken in het leven zonder hun liefde.

Mocht jij meer informatie willen, een persoonlijke kennismaking contact mij dan gerust. Ik ga graag met jou in gesprek, om te kijken waar ik jou bij kan helpen & begeleiden. 

 

Tot snel!

Liefs Maatje

opleidingen & cursusen

HBO Verpleegkundige

Fontys hogeschool Eindhoven

Oncologie Verpleegkundige

Erasmus Universiteit Rotterdam

Basis Coach NOBCO -Niveau

ICM opleidingen

Positieve Psychologie

ICM opleidingen

Bach Bloesem consulent graad 1 & 2

TLC opleidingen 

AJA Basis cursus

Jongvolwassenen en hun naasten met Kanker en hun specifieke hulpvragen

MBRS Cursus

Mindfullness & Stressreductie

Waar geloof ik in

Hoop

 

Hoop is een krachtig gevoel dat ons kan helpen bij het omgaan met moeilijke situaties, zoals het bestrijden van kanker. Het kan mensen motiveren om de juiste behandeling te ondergaan, te blijven vechten en positief te blijven, ondanks de uitdagingen.

 

geloof

Positiviteit kan een krachtig hulpmiddel zijn bij het omgaan met de uitdagingen van het leven, inclusief kanker. Positief denken en het zien van de goede dingen in het leven kan helpen bij het behouden van een gezonde geest. Het koesteren van positiviteit kan ook een positieve invloed hebben op het fysieke welzijn en kan het immuunsysteem versterken. Het cultiveren van een positieve mindset kan hoop, veerkracht en empowerment bevorderen.

liefde

Liefde is een sterke emotie en kan het leven kleur geven. Het hebben van liefde en het kunnen geven van liefde kan ons gelukkig maken. Liefde kan ons ook kracht geven, vooral in moeilijke tijden, zoals bij het omgaan met kanker. Het ontvangen van liefde en steun van dierbaren kan een verschil maken in het genezingsproces en het vermogen om positief te blijven.

jou eigen ik

Kanker kan een grote emotionele impact hebben op patiënten en hun geliefden. Emotionele rollercoasters van verdriet, woede, angst en frustratie zijn vaak aanwezig. Het is belangrijk om deze emoties te erkennen en te omarmen als onderdeel van het verwerkingsproces. Het uiten van emoties en openstaan voor emotionele steun kan een positieve invloed hebben op het psychologisch welzijn en kan helpen bij het vinden van veerkracht in moeilijke tijden.

En de tijd die daarna komt.

Maatje-02